Încă un procuror anticorupție a plecat din sistem. I-a sugerat să demisioneze chiar Stoianoglo
Full Article 2 minutes read

Încă un procuror anticorupție a plecat din sistem. I-a sugerat să demisioneze chiar Stoianoglo

Procurorul Roman Statnîi a demisionat din cadrul Procuraturii Anticorupție. Secretarul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a precizat pentru NM că cererea de demisie a fost acceptată, însă deocamdată nu a fost semnată de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo. 

Anterior, NM, cu trimitere la propriile surse, a scris că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a solicitat demisia benevolă a patru angajați din cadrul procuraturii anticorupție, printre care și Roman Statnîi. Stoianoglo a confirmat pentru NM această informație și a precizat că „nu are de ales”, deoarece rezultatul verificărilor din cadrul procuraturilor de specialitate s-au dovedit „incompatibile cu munca de mai departe” a acestor procurori.

Amintim că procurorul Roman Statnîi a instrumentat dosarul fostului judecător din cadrul Curții Supreme de Justiție, Oleg Sternioală. În data de 12 ianuarie 2020, Statnîi i-a spus procurorului general, Alexandr Stoianoglo, că potrivit unuia dintre martori, Sternioală „a plătit o sumă impunătoare de bani” pentru ca procurorul care instrumentează dosarul său să fie concediat în timpul verificărilor din cadrul Procuraturii Generale.

De cealaltă parte, avocatul lui Sternioală, Alexandru Tabarcea, a declarat că Statnîi „se victimizează și manipulează cu opinia publică”. Precizăm că presa a scris, anterior, că potrivit declarației de avere a lui Statnîi, familia sa, în 2018, a primit donații din partea rudelor în sumă de 540 de mii de lei, ceea ce constituie de două ori mai mulți bani decât salariul anual a lui Statnîi din cadrul procuraturii.

Precizăm că, în ultima perioadă, mai mulți procurori anticorupție au plecat din sistem. Este vorba despre fostul interimar al PCCOCS, care a gestionat anterior mai multe dosare de rezonanță, Dorin Compan, dar și procurorul Lilian Rudei.

Din organele procuraturii a demisionat și procurorul anticorupție, Eugen Rurac, care a gestionat în ultimele luni dosarul lui Ion Druță, care deținea funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție sau dosarul Metalferos, în care au fost stabilite prejudicii de peste 200 de milioane de lei. Tot Rurac a fost cel care a renunțat, într-un final, la învinuirea adusă actualei judecătoare la Curtea Constituțională, Domnica Manole.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: