„Încălcarea dreptului de autor este un furt”. Sergiu Prodan și-a cerut scuze în numele Ministerului Culturii
Full Article 2 minutes read

„Încălcarea dreptului de autor este un furt”. Sergiu Prodan și-a cerut scuze în numele Ministerului Culturii

Stela Moldovanu, fondatoarea comunității „MăiestrIA”, a acuzat Ministerul Culturii de furt intelectual. Se întâmplă după ce, în cadrul unui eveniment dedicat promovării dosarului depus la UNESCO “Arta cămășii cu altiță” au fost utilizate mai multe simboluri pictate, fără acordul său, deși drepturile de autor îi aparțin. Ministrul Culturii Sergiu Prodan a reacționat și și-a cerut scuze în numele instituției pe care o conduce, precizând că va avea loc o anchetă internă.

Fondatoarea comunității „MăiestrIA” a anunțat pe pagina sa de Facebook că semnele pictate de Aliona Bereghici pentru albumul „Măiestria – povestea cusută a iei” au fost folosite fără acordul. Acestea au fost utilizate în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, gazduit în seara zilei de 14 septembrie cu scopul promovării dosarului de înscriere a cămășii cu altiță în patrimoniul cultural imaterial UNESCO.

De ce crede cineva că aceste imagini sunt un bun public? De ce nimeni din comunitatea MăiestrIA nu este nici măcar invitat la acest eveniment? Dle Ministru Sergiu Prodan, cum credeți, ceea ce facem noi nu este demn de luat în seama mai serios? Ministerul Culturii nu este la curent cu ceea ce promovăm noi din 2018? Expozițiile noastre cu peste 150 de cămăși cu altiță care au avut loc la Chișinău, București, Sibiu, Madrid nu sunt relevante pentru promovarea dosarului? Cursurile mele de cusut ie, fizice și online, cel gratuit fiind accesat de peste 14 000 de persoane, nu au destule rezultate?”, a scris Stela Moldovanu.

Textul publicat de către aceasta a adunat circa 100 de comentarii. Printre cei care au reacționat se numără și ministrul Culturii Sergiu Prodan, care și-a cerut scuze și a recunoscut că încălcarea dreptului de autor este un furt. Demnitarul a precizat că

Regret mult această situație. Vina noastră este incontestabilă. Încălcarea dreptului de autor este un furt. Vom face o investigație de serviciu pe acest caz și vom veni cu scuzele de rigoare. Vreau să vă asigur de înalta apreciere a talentului dumneavoastră și a tot ceea ce faceți”, a menționat demnitarul.

„Încălcarea dreptului de autor este un furt”. Sergiu Prodan și-a cerut scuze în numele Ministerului Culturii

Facebook/Stela Moldovanu

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: