Incendiile din Grecia au fost aduse sub control. Precizările pompierilor eleni
Full Article 2 minutes read

Incendiile din Grecia au fost aduse sub control. Precizările pompierilor eleni

După aproape două săptămâni de luptă constantă cu flăcările, incendiile din Grecia au fost aduse sub control. Astfel, nu mai există niciun front activ, ci doar câteva focare răzlețe, a transmis purtătorul de cuvânt al pompierilor eleni, notează Digi24 cu referire la France Presse.

Purtătorul de cuvânt al pompierilor a recunoscut că succesul a venit și cu ajutorul naturii. În regiunile care ardeau au scăzut temperaturile și a plouat, ceea ce a ajutat la stingerea focului.

Totuși, rămân în urmă distrugeri foarte mari. Peste 100.000 de hectare din Grecia au ars. Premierul Kyriakos Mitsotakis a spus că este cel mai mare dezastru natural din istoria țării.

În acest sens, Grecia a aprobat un buget de 500 de milioane de euro pentru repararea și compensarea daunelor provocate de flăcări.

Statul va plăti până la 150.000 de euro pentru o casă distrusă, a precizat premierul elen, cu plata imediată a unui avans de 20.000, 12.000 sau 5.000 de euro, în funcţie de gradul de degradare al locuinţei.

Sunt prevăzute, de asemenea, scutiri de la impozitele pe proprietate şi contribuţii sociale. Totodată, statul grec va debloca 224 de milioane de euro pentru reîmpădurirea a 165.000 de hectare, sumă care poate fi majorată dacă este necesar.

Menționăm că Grecia luptă cu incendii de vegetație nemaivăzute de aproape 2 săptămâni. Flăcările au devastat zone imense de pădure, au distrus case și au forțat mii de persoane să fugă din locuințele lor, scrie Reuters.

Grecia a primit asistență din partea mai multor țări europene pentru a ajuta la lupta împotriva flăcărilor. Republica Moldova a trimis 25 de pompieri și patru unități de tehnică pentru a ajuta la stingerea incendiilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: