Incendiu la o grădiniță din Chișinău: copiii și angajații instituției – evacuați 
Full Article 2 minutes read

Incendiu la o grădiniță din Chișinău: copiii și angajații instituției – evacuați 

Un incendiu a avut loc la Grădinița nr. 53, situată pe șoseaua Hîncești din Chișinău. Autoritățile capitalei declară că angajații instituției și copiii au fost evacuați din clădire.

Incendiul a avut loc în dimineața zilei de 5 ianuarie.

Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport din municipiul Chişinău spune că este vorba despre un scurtcircuit.

„S-au aprins cele 2 contoare de electricitate ale instituției. Imediat a fost solicitată intervenția pompierilor și a specialiștilor de la Premier Energy, cât și a unui electrician”, comunică autoritățile capitalei, pe 6 ianuarie.

La fel se menționează că pentru a evita eventualele riscuri pentru copii și angajați, aceștia au fost evacuați din instituție. Totodată, părinții au fost anunțați pentru a lua micuții acasă.

Direcția mai spune că scurtcircuitul s-a produs în urma suprasolicitării rețelei electrice și deteriorării unor conductori trase prin peretele de la etajul II al clădirii.

Prin urmare se menționează că în termen de 3 zile vor fi executate lucrări de lichidare a avarierilor și schimbarea rețelei electrice.

Cu privire la activitatea instituției, Direcția spune că grupele de la etajul II vor fi comasate la parter cu un program de lucru de la 7:30 până la 16:00. „Alimentația copiilor va fi asigurată în regim obișnuit, având în vedere că la blocul alimentar sistemul electric este funcțional”, a conchis Direcția.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: