Raportul de expertiză privind starea edificiului Filarmonicii Naționale a fost finalizat
Full Article 2 minutes read

Raportul de expertiză privind starea edificiului Filarmonicii Naționale a fost finalizat

Starea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” a fost evaluată în cadrul grupului de lucru pentru identificarea soluțiilor tehnice de reabilitare a edificiului cultural afectat de incendiu, care s-a reunit pe 2 octombrie curent. Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) a prezentat un raport preliminar de expertiză tehnică în acest sens.

Experții s-au expus asupra stării tehnice a edificiului. Potrivit raportului, în urma incendiului clădirii, s-a format o zonă avariată cu construcții prăbușite și elemente constructive degradate, care prezintă pericol de cedare.

Zona cu cel mai mare risc este în sala mare cu partea scenei și încăperile auxiliare aferente, precum și partea superioară a sălii mici cu foaierul.

Experții au constatat că, la această etapă de examinare, acumulările de construcții prăbușite nu permit examinarea detaliată a structurii de rezistență a construcției pentru elaborarea concluziilor și propunerilor privind eventualele intervenții la obiect.

După finalizarea lucrărilor de evacuare a construcțiilor degradate se va efectua examinarea detaliată a construcției cu întocmirea raportului următoarei etape de expertiză tehnică.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: