Incendiul puternic din centrul Chișinăului, lichidat. Ce spun reprezentanții Pieței Centrale
Full Article 2 minutes read

Incendiul puternic din centrul Chișinăului, lichidat. Ce spun reprezentanții Pieței Centrale

Incendiul care a izbucnit ieri seara în Chișinău nu a avut loc pe teritoriul Pieței Centrale, comunică reprezentanții întreprinderii municipale. Cei din urmă precizează că pompierii au luptat cu flăcările cu două străzi mai jos de Piața Centrală. 

„Pe teritoriul Pieței Centrale nu au fost incendii. Ceea cu ce se intitulează știrile este din necunoștința situației de fapt. Este cu totul altă locație. Nu are nimic comun cu Piața Centrală”, au comunicat reprezentanții Pieței Centrale în seara zilei de 17 decembrie. Tot ei au adăugat că „incendiul s-a produs cu două străzi mai jos de Piață”.

De cealaltă parte, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță pe 18 decembrie că au lichidat incendiul. Pompierii și salvatorii precizează că incendiul a izbucnit într-un depozit de mărfuri și gherete de pe strada Alexandru cel Bun nr. 26 din capitală.

Incendiul a fost stins complet la ora 02:08, pe 18 decembrie.

Au intervenit 82 de salvatori și pompieri cu 24 unități de tehnică. Focul a mistuit peste 1000 de metri pătrați de bunuri materiale și gherete pentru comercializarea mărfurilor.

Totodată, la fața locului pentru asigurarea ordinii publice și siguranței cetățenilor au intervenit 44 de angajați ai Inspectoratului General al Poliției și Inspectoratului General de Carabinieri.

La moment, la fața locului, lucrează Laboratorul experimental antiincendiar al IGSU pentru elucidarea circumstanțelor, dar și a cauzei de izbucnire a focului.

În urma incendiului nu au fost raportate victime.

Și reprezentanții Primăriei Chișinău precizează că incendiul izbucnit ieri în Chișinău nu a fost pe teritoriul Pieții Centrale. Municipalitatea anunță că a intervenit și a ajutat cu toate cele necesare: apă, tehnică și intervenție la necesitatea pompierilor. „Am ajutat și la cazarea persoanelor care au avut de suferit”, comunică responsabilii de la Primărie.

***

În seara zilei de 17 decembrie, pompierii anunțau că intervin la stingerea unui incendiu pe strada Alexandru cel Bun din capitală. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 18:55. Ajunși la fața locului, angajații IGSU au stabilit că mai multe depozite сu haine, încălțăminte și produse de uz casnic ard cu flacăra deschisă pe o suprafața aproximativ de 1000 m2.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: