Începe înscrierea online în clasele liceale și a doua etapă a înscrierii elevilor în clasa întâi
Full Article 2 minutes read

Începe înscrierea online în clasele liceale și a doua etapă a înscrierii elevilor în clasa întâi

De astăzi, începe a doua etapă de înscriere a copiilor în clasa I și, totodată, începe depunerea actelor online pentru admiterea în clasele liceale pentru anul de studii 2020-2021. Înscrierile se fac pe platforma „e-școală”.  Declarația a fost făcută de Angela Cutasevici, viceprimarul pe domeniul social și educație, în cadrul ședinței operative a primăriei.

Potrivit viceprimarului, pe 19 iunie a fost ultima zi de recepționare a cererilor de înscriere din prima etapă. Au fost expediate peste 8400 de cereri. Puțin peste 900 nu au fost încă procesate. Peste 2200 de cereri au fost înregistrate, peste 170 sunt în așteptare, iar peste 1500 de copii au fost deja înmatriculați.

Rezultatele primei etape de înscriere la școală au fost sau urmează să fie anunțate părinților pe cale electronică sau pot fi vizualizate pe platforma „e-școală”, introducând codul cererii care a fost pus la înmatriculare.

Cea de-a doua etapă de înscriere în clasa I se va desfășura în perioada 22 iunie-28 august, timp în care va avea loc completarea locurilor disponibile după prima etapă.

Tot astăzi, începe depunerea actelor online pentru admiterea în clasele liceale pentru anul de studii 2020-2021, la fel pe platforma „e-școală”.

Înmatricularea în clasele liceale va avea loc în 94 de instituții de învățământ secundar: 83 de instruiții publice și 11 private.

În 186 de clase liceale vor fi peste 4800 de elevi înmatriculați în clasa a X-a.

Prima etapă de depunere a actelor va avea loc în perioada 22 iunie-10 iulie, iar cea de-a doua în perioada 10-18 august.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: