Incident soldat cu pierderi substanțiale. Ce prejudiciu a înregistrat RTEC din cauza bărbatului care a urcat pe un pilon electric
Full Article 2 minutes read

Incident soldat cu pierderi substanțiale. Ce prejudiciu a înregistrat RTEC din cauza bărbatului care a urcat pe un pilon electric

Pierderi de circa 50 de mii de lei pentru Regia Transport Electric Chișinău (RTEC), după ce un bărbat a urcat pe un pilon de înaltă tensiune și a amenințat că se aruncă în gol. Anunțul a fost făcut astăzi, 25 noiembrie, de către directorul RTEC, Dorin Ciornîi, în cadrul ședinței primăriei. 

„În urma incidentului a fost sistată livrarea curentului electric la 8 substații de tracțiune. Astfel, 126 de troleibuze au staționat aproximativ o oră. În ceea ce privește veniturile, în comparație cu ziua de sâmbătă a săptămânii precedente, Regia Transport Electric a ratat venituri de circa 50 mii lei”, a declarat directorul RTEC.

Potrivit acestuia, reprezentanții instituției au reconectat în regim de urgență substațiile, mai puțin cea din strada Ceucari, sectorul Rîșcani. Aceasta nu a fost reconectată, din motive de siguranță, ca să nu încarce rețeaua de contact. De asemenea, circa 20 de mii de consumatorii din sectoarele Buiucani și Rîșcani au rămas fără curent electric.

Amintim că sâmbătă, 23 noiembrie, în jurul orei 12:00, un bărbat de 33 de ani a urcat pe un pilon de înaltă tensiune și a amenințat că se va arunca în gol. Ulterior, după circa opt ore, acesta a coborât. Individul nu a explicat din ce motiv a recurs la acest gest.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: