„Insinuări”. Primăria, nedumerită de apelul UTM, despre blocurile de peste 14 etaje din sectorul Râșcani al capitalei
Full Article 2 minutes read

„Insinuări”. Primăria, nedumerită de apelul UTM, despre blocurile de peste 14 etaje din sectorul Râșcani al capitalei

Primăria Chișinău acuză Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) că a lansat un „mesaj fals” în spațiul public și ar urmări scopuri „neclare” atunci când cere autorităților municipale să se autosesizeze în legătură cu proiectul privind construcția a patru blocuri de peste 14 etaje în sectorul Râșcani al capitalei.

Consiliera primarului Ion Ceban Natalia Ixari susține că reprezentanții UTM ar urmări anumite interese prin mesajul public cu privire la construcția unui complex locativ, în apropierea campusului universitar din sectorul Râșcani al capitalei. Mai mult, subiectul ar fi neactual, întrucât, în 2021, proiectul a fost respins.

Un subiect care nici măcar nu are substanță juridică. Un proiect care nu este înregistrat la Comisia de specialitate a Primăriei Chișinău, document care un an în urmă a fost respins de Consiliul Urbanistic. Este un mesaj fals într-un apel public emis de către o instituție de stat și nu este clar scopul acestor insinuări. Lucrurile puteau fi precizate printr-un simplu apel în contextul în care există și o colaborare bună la nivel de Primărie și UTM”, a precizat Natalia Ixari pentru NM.

Reacția vine după ce UTM a publicat o scrisoare adresată primarului mun. Chișinău Ion Ceban, prin care argumentează că inițiativa companiei de construcții EXFACTOR, de a construi un complex locativ în sectorul Râșcani al capitalei, va provoca „efecte dezastruoase” pentru infrastructura actuală. Conform documentului publicat de UTM, ar fi vorba despre patru blocuri: două a câte 14 și unul a câte 16 și 18 etaje. Mai exact, reprezentanții UTM argumentează că măsurile propuse de proiectant au drept scop amplasarea obiectivelor noi: bloc locativ, grădiniţă, parcări deschise alipite, fără noi drumuri, intersecţii, alipite direct la cele existente deja suprasolicitate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: