Inspectoratul General al Poliției lansează operațiunea ,,Pietonul”. Despre ce este vorba
Full Article 2 minutes read

Inspectoratul General al Poliției lansează operațiunea ,,Pietonul”. Despre ce este vorba

În perioada 20 ianuarie – 20 februarie 2020, polițiștii vor desfășura pe întreg teritoriul țării operațiunea specială ,,Pietonul”, care are drept scop reducerea numărului de accidente, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției.

Dat fiind faptul că abaterile săvârșite de pietoni în traficul rutier și neacordarea priorității la trecere reprezintă unele din cauzele prioritare ce provoacă accidente pe drumurile publice, Poliția intensifică acțiunile în stradă menite să responsabilizeze și să disciplineze atât pietonii, cât și conducătorii auto cu privire la respectarea regulilor de circulație, se arată în comunicatul instituției.

În acest sens, Inspectoratul General al Poliției atenționează asupra faptului că ignorarea de către pietoni a semnalelor de dirijare a traficului rutier, traversarea părţii carosabile a drumului sau deplasarea în locuri neindicate, se sancţionează cu avertisment sau cu amendă în mărime de la 300 la 450 lei. 

De asemenea, șoferii, care nu acordă prioritate pietonilor se pot alege cu o amendă de până la 1500 lei și cu aplicarea a 4 puncte de penalizare.

Menționăm că în 2019, Inspectoratul General al Poliției a înregistrat 344 de accidente rutiere în rezultatul cărora 58 de pietoni și-au pierdut viața, iar 295 s-au ales cu traumatisme.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: