Instituțiile de sănătate din Moldova au primit ambulanțe noi. Nemerenco: „Vor înlocui autosanitarele vechi”
Full Article 1 minutes read

Instituțiile de sănătate din Moldova au primit ambulanțe noi. Nemerenco: „Vor înlocui autosanitarele vechi”

Parcul de ambulanțe al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost reînnoit cu 30 de autosanitare. Acestea sunt dotate cu echipamentele necesare pentru acordarea asistenței medicală urgentă populației.

Evenimentul de distribuire a autosanitarelor a avut loc pe 20 iulie, cu participarea ministrului Sănătății Ala Nemerenco.

„Mă bucur mult că astăzi repartizăm aceste ambulanțe care vor înlocui autosanitarele vechi. (…) Vom dota în continuare substațiile și punctele de asistență medicală urgentă cu autosanitare noi”, a menționat Nemerenco.

Ambulanțele fac parte din lotul de 168 de autosanitare, procurate în cadrul unui proiect de modernizare finanțat în baza Acordului-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Autosanitarele au fost repartizate substațiilor de asistență medicală urgentă Anenii Noi, Basarabeasca, Cimișlia, Rezina, Strășeni, Orhei, Călărași, Căușeni, Hâncești, Nisporeni, Botanica (mun.Chișinău), Briceni, Dondușeni, Drochia, Fălești, Florești, Râșcani, Soroca, Cahul și Comrat.

La fel, ambulanțe au primit punctele de asistență medicală urgentă: Peresecina, Mălăiești, Ratuș, Taraclia, Sărătenii Vechi, Lipcani, Brătușeni, Risipeni, Pepeni și Sărăteni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: