Institutul Oncologic din Chișinău a primit medicamente în valoare de $155 mii pentru tratarea cancerului
Full Article 50 second read

Institutul Oncologic din Chișinău a primit medicamente în valoare de $155 mii pentru tratarea cancerului

Organizația Internațională pentru Migrație și Guvernul Japoniei au donat astăzi Institutului Oncologic din Chișinău un lot de medicamente destinate tratamentului bolnavilor de cancer.

Medicamentele, potrivit Moldpres.md, în valoare de peste 155 mii de dolari vor fi folosite pentru tratarea bolnavilor oncologici, inclusiv pentru circa 250 de bolnavi refugiați din Ucraina, care beneficiază în prezent de tratament la Institutul Oncologic.

În cadrul evenimentului s-a menționat că de la începutul războiului din Ucraina, piața produselor farmaceutice, dar și Institutul Oncologic, s-a confruntat cu lipsa preparatelor produse de Ucraina și Rusia, iar lanțul de aprovizionare cu medicamente a fost perturbat odată cu închiderea portului din Odesa.

Astfel, lotul de medicamente donate astăzi vine în suportul autorităților de la Chișinău, care caută soluții pentru a asigura tratamentul tuturor persoanelor și a celor refugiate.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: