Întâlnire fără niciun rezultat? Vicepremierul pentru Reintegrare, despre discuțiile de ieri dintre Chișinău și Tiraspol
Full Article 2 minutes read

Întâlnire fără niciun rezultat? Vicepremierul pentru Reintegrare, despre discuțiile de ieri dintre Chișinău și Tiraspol

Vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, a criticat dur prestația reprezentantului Tiraspolului în cadrul întâlnirii de ieri, în format „5+2”, de la Chișinău. Într-o postare publicată astăzi, 17 decembrie, pe pagina sa de facebook, Fleanchea a menționat că nu ar fi avut „un interlocutor responsabil la această oră”.

„Am pretins că nu observ aroganța și cinismul numai pentru că am jurat, spre deosebire de partenerul meu de dialog, pe Constituție să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, precum și integritatea Moldovei. Înțeleg că un vicepremier are o altă responsabilitate decât un reprezentant în negocieri și voi trata în continuare cu indulgență ieșirile puierile ale celor fără responsabilitate și responsabilități”, a scris Flenchea.

Am promis să vă spun cum a fost ieri la întâlnirea cu negociatorul din partea Tiraspolului, dar din păcate, nu am un…

Geplaatst door Alexandru Flenchea op Dinsdag 17 december 2019

De asemenea, acesta a menționat că se va continua munca pentru a avansa în negocieri.

„Am reușit la ministeriala OSCE, unde eram cotați cu șanse minime, după negocieri dificile, să convingem partenerii din 5+2 și toate 57 de state să voteze declarația pentru Moldova în formula pe care am insistat, vom reuși și acum! Sper că dl Ignatev să crească până la nivelul așteptărilor locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Altfel va trebui să găsim un partener de dialog matur, care știe să pună interesul comunității mai sus de interese înguste, complexe și frustrări de adolescent”, a notat oficialul.

Precizăm că ieri, 16 decembrie, în capitală s-a desfășurat o întâlnire între reprezentanții Chișinăului și cei ai Tiraspolului, privind definitivarea Protocolului rundei de negocieri de la Bratislava. Regiunea transnistreană a fost reprezentată de Vitali Ignatev. Înainte de reuniune, vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că a rămas un singur punct asupra căruia părțile nu au reușit să ajungă la un compromis.

Alexandru Fleanchea a promis că va reveni cu detalii despre rezultatele întâlnirii în seara zilei de ieri sau în această dimineață, lucru care nu s-a întâmplat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: