Ministerul Finanțelor explică ce se întâmplă cu salariile angajaților din domeniul educației din Chișinău
Full Article 2 minutes read

Ministerul Finanțelor explică ce se întâmplă cu salariile angajaților din domeniul educației din Chișinău

Salariile angajaților din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău sunt achitate cu întârziere luna aceasta din cauza introducerii tardive de către municipalitate a prevederilor legale în sistemul informațional. Cel puțin asta a declarat Ministerul Finanțelor pentru NM.

Mai exact, responsabilii din cadrul Ministerului de Finanțe susțin că sălariile nu întârzie din cauza problemelor apărute în Sistemul Informațional de Gestionare a Finanțelor Publice.

„Reținerea achitării salariilor pentru luna noiembrie angajaților din instituțiile de învățământ municipale nu este cauzată de probleme apărute în Sistemul Informațional de Gestionare a Finanțelor Publice, ci de introducerea tardivă de către municipalitate a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 777 din 11 noiembrie 2022, în sistemul informațional”, a informat ministerul.

Potrivit celor declarate, aceste modificări puteau fi operate încă din 15 noiembrie.

„Municipalitatea a inițiat procedura de introducere a datelor în sistemul informațional abia pe data de 7 decembrie curent. Totodată, la importul datelor în sistemul informațional, s-au comis erori din partea administratorului de buget, adică de către primăria municipiului Chișinău”, au precizat reprezentanții Ministerului.

Amintim că primarul capitalei Ion Ceban a anunțat pe 14 decembrie că a expediat o scrisoare Ministerului Finanțelor, prin care cere remedierea problemelor.

Din cauza erorilor tehnice apărute în Sistemul Informațional de Gestionare a Finanțelor Publice, gestionat de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe, a apărut o problemă în reținerea achitării salariale și a altor plăți în instituțiile din sistemul educațional. Am solicitat Ministerului Finanțelor să ia măsuri cât mai urgent ca în următoarele zile să fie posibilă achitarea plăților. În acest sens am semnat o scrisoare și sperăm la soluționarea rapidă a problemei”, a anunțat Ceban.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: