„Întotdeauna sunt la dispoziția domului Buzu”. Cu ce se va ocupa Marcel Spatari după demisia din funcția de ministru?
Full Article 2 minutes read

„Întotdeauna sunt la dispoziția domului Buzu”. Cu ce se va ocupa Marcel Spatari după demisia din funcția de ministru?

După ce și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari a declarat că urmează să plece la București. De acolo, potrivit lui Spatari, va continua să ofere consiliere echipei de la Minister. Va fi implicat și pe platforma parlamentară de la Chișinău, a adăugat el. 

„În următoarea perioadă voi merge la București. Și de acolo voi continua să ofer expertiză, consiliere, pentru echipa de la Minister. Noi cu domnul Buzu deja lucrăm de o lună și eu mă bucur că am avut ocazia să coordonăm planul de activitate pentru acest an. Sunt unele reforme majore, în special reforma asistenței sociale, pregătirea fondului de argint, reforma Inspecției Muncii. Au fost începute, trebuie continuate și având și eu memoria acestor procese, voi transmite toate informațiile și toată documentația domnului Buzu”, a comunicat Spatari.

„Întotdeauna sunt la dispoziția dumnealui și a oricărui alt coleg din Minister”, a mai spus el.

„De asemenea pe platforma parlamentară au început anumite procese în care voi continua să fiu implicat. Deci, eu voi fi alături și rămân alături de această echipă într-o altă poziție. E o schimbare de jucători, dacă doriți”, a menționat Spatari, într-o conferință de presă pe 9 ianuarie. În cadrul aceleiași conferințe, Spatari a precizat că plecarea sa din funcție „este o decizie strict personală, este în același timp o decizie asumată și pregătită”.

***

Pe 7 ianuarie, postul TV8 a difuzat o știre în care anunța, cu referire la propriile surse, că Marcel Spatari ar urma să demisioneze din funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale. Potrivit redacției, motivele invocate ar fi unele familiare – soția și copilul său locuiesc la București.

Alexei Buzu, directorul executiv al Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare, organizația care promovează egalitatea de gen și incluziunea în Republica Moldova, ar urma să fie numit în funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale. Anunțul a fost făcut de către premierul Natalia Gavrilița pe 9 ianuarie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: