Intrarea în Aeroportul Chișinău se va face selectiv? CSE împuternicește poliția de frontieră să decidă accesul
Full Article 2 minutes read

Intrarea în Aeroportul Chișinău se va face selectiv? CSE împuternicește poliția de frontieră să decidă accesul

Autoritățile relaxează restricțiile privind accesul însoțitorilor în incinta Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit Guvernului, Poliția de Frontieră va putea emite măsuri de restricționare a intrării în edificiu doar în cazul apariției unui risc în adresa securității naționale. Noul mecanism, care substituie restricțiile instituite anterior de CSE, prin care accesul în terminalul Aeroportului era doar pentru pasageri și personalul aflat în exercițiul funcției, a fost aprobat de membrii CSE, în cadrul ședinței de astăzi, 19 aprilie.

Potrivit unui comunicat emis de Poliția de Frontieră, măsurile restrictive ce vizează accesul în terminal vor putea fi instituite temporal de către IGPF, urmare a recomandărilor și constatărilor Grupului de management al riscului care vor fi întemeiate reieșind din riscurile efective în adresa securității cetățenilor.

„În baza constatărilor și recomandărilor Grupului de management al riscului, instituit în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău de către Autoritatea Aeronautică Civilă, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră poate dispune interzicerea accesului în incinta Aeroportului Internațional Chișinău persoanelor, cu excepția pasagerilor, membrilor echipajelor și angajaților agenților economici sau autorităților publice care activează sau ale căror atribuții funcționale implică activități în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău”, se arată în decizia CSE, fără a fi precizate, însă, criteriile pentru permiterea accesului populației în aerogară.

Amintim că accesul în Aeroportul Internațional Chișinău a fost restricționat pentru angajații acestuia și pentru persoanele participante la traficul transfrontalier, începând cu 1 august 2022, conform unei decizii a CSE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: