Intrarea în Aeroportul Chișinău va fi strict pentru călători şi personal. De când este valabilă restricția
Full Article 2 minutes read

Intrarea în Aeroportul Chișinău va fi strict pentru călători şi personal. De când este valabilă restricția

De mâine, 1 august, accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi strict pentru personalul aeroportuar și pentru persoanele participante la traficul transfrontalier. În acest sens vor fi stabilite coridoare speciale și separate pentru intrare și ieșire din Aeroport.

Reprezentanții Poliției de Frontieră spun că se va permite intrarea în Aeroport în baza prezentării tiketului și a documentului de călătorie, controlul cărora va fi efectuat de către reprezentații administrației aeroportuare.

După procedură, pasagerul va continua cu înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul documentelor de călătorie și cel de securitate, urmând așteptarea cursei în sala sterilă.

Este de menționat că primul filtru de control de securitate va fi la intrarea în Aeroport, unde polițiștii de frontieră vor asigura controlul scanat al bagajelor de mână, dar și al valizelor.

Mai mult, fluxul de pasageri de pe intrare în țară cu cel înregistrat pe ieșire din Moldova nu va interacționa, sala de așteptare fiind delimitată în acest sens.

Cu referință la spațiul de parcare în fața Aeroportului, va interzisă staționarea, doar parcarea în locurile special amenjate unde accesul va fi asigurat de către administrația aeroportuară prin controlul și verificarea mașinilor suplimentar.

Totodată, echipaje mixte INSP și IGC vor patrula zilnic în proximitatea Aeroportului și vor interveni cu suportul necesar în asigurarea securității aeroportuare. La fel, vor fi antrenate și echipaje canine specializate în depistarea substanțelor interzise și explozive.

De menționat că măsurile au fost luate în urma alertelor cu bombă anunțate în ultima perioadă la Aeroportul Internațional Chișinău. Ultima a fost pe 31 iulie curent. În urma verificărilor, s-a dovedit a fi falsă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: