„Întristată de accidentul tragic”. Maia Sandu, mesaj de condoleanțe urmare a deceselor din regiunea Kievului
Full Article 2 minutes read

„Întristată de accidentul tragic”. Maia Sandu, mesaj de condoleanțe urmare a deceselor din regiunea Kievului

Președinta Republicii Moldova a venit cu un mesaj urmare a tragicului accident din regiunea Kievului, în care au murit mai multe persoane inclusiv conducerea MAI din Ucraina. Șefa statului spune că este întristată de noutățile din statul vecin. 

„Întristată de accidentul tragic din apropierea Kievului din această dimineață. (…) Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către cei care au pierdut pe cei dragi și către echipa Ministerului de Interne ucrainean, ai cărui lideri au murit în accident”, comunică Maia Sandu, pe Twitter.

Potrivit ultimelor informații, urmare a prăbușirii elicopterului din regiunea Kiev au murit 16 persoane, printre care conducerea MAI a Ucrainei. Anunțul a fost făcut de șeful Poliției Naționale a Ucrainei Igor Klimenko.

Și ministra Afacerilor Interne a Republicii Moldova Ana Revenco a venit cu o declarație urmare a informației despre decesul conducerii MAI din Ucraina. Oficialul moldovean a transmis condoleanțe familiilor celor decedați și încurajează „sistemul afacerilor interne ucrainean să continue lupta de rezistență”. Și premierul Natalia Gavrilița a adresat, în numele Guvernului Republicii Moldova, condoleanțe Guvernului și poporului ucrainean.

Președintele Parlamentului Igor Grosu, la fel, a transmis condoleanțe conducerii ucrainene și poporului ucrainean.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: