Ion Ceban anunță când își va suspenda activitatea de membru al PSRM: „Începe o nouă pagină în istoria Chișinăului!”
Full Article 2 minutes read

Ion Ceban anunță când își va suspenda activitatea de membru al PSRM: „Începe o nouă pagină în istoria Chișinăului!”

Ion Ceban le-a mulțumit locuitorilor municipiului Chișinău pentru voturile acordate. Într-un briefing de presă, acesta a anunțat că după ce va fi validat mandatul său de primar, își va suspenda activitatea de membru al PSRM. Totodată, acesta a lansat o invitație către blocul ACUM,  de a forma o majoritate în Consiliul Municipal Chișinău. 

„Ceea ce îmi doresc astăzi este să putem crea o majoritate. O putem numi cum vreți: coaliție sau pur și simplu majoritate, formală, neformală. Prima solicitare ar fi, așa cum am spus-o anterior, către blocul ACUM. Noi avem 22 de mandate, blocul ACUM are 19 mandate. Știu că putem să avem un plan foarte concret pe toate problemele cu care se confruntă capitala”, a declarat Ion Ceban.

Acesta a mai spus că este gata să împartă responsabilitățile privind conducerea capitalei: „Asta ar însemna doi viceprimari, asta ar însemna cel puțin doi pretori, asta ar însemna că putem și suntem dispuși să modificăm legislația ca să avem un președinte de Consiliu pe bază permanentă. Avem voturi sufieciente în Parlament și este o clauză pe care putem să o modificăm”, a precizat candidatul PSRM.

Acesta a mai spus că este dispus să colaboreze cu toți consilierii care au acces în Consiliul Municipal.

Întrebat de jurnaliști dacă a fost felicitat de către contracandidatul său, Ion Ceban a spus că l-a telefonat, însă Andrei Năstase nu a răspuns la telefon. Serviciul de presă al Partidului Demnitate și Adevăr a anunțat că Andrei Năstase va susține un briefing de presă mâine, la ora 9.00.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: