Ion Chicu: „Am luat decizia să permitem comerțul ambulant exclusiv pentru producători agricoli care pot face dovada că sunt producători”
Full Article 1 minutes read

Ion Chicu: „Am luat decizia să permitem comerțul ambulant exclusiv pentru producători agricoli care pot face dovada că sunt producători”

Producătorii agricoli, care dețin sere, vor putea comercializa legume pe teritoriul municipiului Chișinău și municipiului Bălți. Totuși, aceștia vor fi obligați să dețină o autorizație emisă de către „pretor sau primăria localității”. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia Situații Excepționale. 

„Actualmente avem mai mulți producători agricoli, deținători de sere care au legume spre vânzare și nu le pot comercializa, deoarece piețele sunt închise. În aceste condiții am luat decizia să permitem comerțul ambulant exclusiv pentru producători agricoli care pot face dovada că sunt producători pentru a desfășura acest comerț ambulant în municipiul Chișinău, Bălți, în locuri stabilite de autoritățile publice locale, cu respectarea strictă a normelor epidemiologice și sanitare”,a  declarat Ion Chicu.

„Acest mecanism se elaborează și va fi aplicat cât de curând posibil. Deci, Comisia Situații Excepționale permite vânzarea prin intermediul mijloacelor de transport a legumelor produse în Republica Moldova”, a mai precizat premierul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: