Ion Chicu rămâne în fruntea guvernului. Moțiunea de cenzură înaintată de Platforma DA a picat
Full Article 2 minutes read

Ion Chicu rămâne în fruntea guvernului. Moțiunea de cenzură înaintată de Platforma DA a picat

Cabinetul de miniștri în frunte cu premierul Ion Chicu rămâne în funcție. Moțiunea de cenzură înaintată de Platforma Demnitate și Adevăr a picat. Doar 46 dintre deputații prezenți la ședința din 20 iulie au votat în favoarea demiterii executivului. 

„Încerc să înțeleg ce au văzut astăzi cetățenii la televizor. Pe noi, „floarea națiunii”, care trebuie să le rezolve problemele. Să ne fie rușine pentru ce am arătat astăzi aici. Și oamenii din țara asta nu vor trăi mai bine dacă nu ne va fi rușine, indiferent de declarații și doctrine. Cât timp suntem în acele birouri, vom depune toate eforturile”, a declarat Ion Chicu înainte de supunerea la vot a moțiunii de cenzură.

Amintim că Biroul permanent al parlamentului a decis desfășurarea pentru ziua de 20 iulie a ședinței plenare a parlamentului și examinarea moțiunii de cenzură contra guvernului. Asta în pofida faptului că în dimineața de 20 iulie reprezentanții Partidului „ȘOR” au anunțat că doi dintre deputații fracțiunii parlamentare au fost testați pozitiv cu COVID-19 și că și alți parlamentari prezintă simptome specifice coronavirusului.

Platforma Demnitate și Adevăr a inițiat o moțiune de cenzură contra guvernului Chicu, care a fost semnată și de deputații din PAS, precum și de deputatul neafiliat Octavian Țîcu. Și grupul parlamentar Pro Moldova, precum și Partidul „ȘOR” au anunțat că vor susține demiterea guvernului Chicu. Potrivit legislației, pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, iar guvernul să fie demis, este nevoie de votul majorităţii deputaţilor aleşi, adică cel puțin 51 de voturi.

În timpul ședinței legislativului s-au desfășurat două proteste: unul în afara clădirii parlamentului și altul organizat de jurnaliști, care au cerut să fie lăsați în sala de ședințe. Tot ce s-a întâmplat în cadrul ședinței din 20 iulie a legislativului puteți urmări AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: