„Ion Chicu spune minciuni pe bandă rulantă”. Maia Sandu îl amenință cu judecata pe șeful executivului
Full Article 3 minutes read

„Ion Chicu spune minciuni pe bandă rulantă”. Maia Sandu îl amenință cu judecata pe șeful executivului

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) îl acuză pe premierul Ion Chicu că a spus mai multe minciuni despre ea. Într-o postare publicată pe 15 mai pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu susține că îl va acționa în judecată pe primul ministru.

„Cum e sacul, și peticul. Ion Chicu spune minciuni pe bandă rulantă, la fel ca stăpânul lui, Dodon. În loc să se îngrijească de viața și sănătatea oamenilor – doar în ultima săptămână s-au îmbolnăvit 948 și au murit 49 de oameni de Covid 19 -, pe Chicu îl preocupă doar campania electorală a lui Igor Dodon. Au reluat exact minciunile din campania din 2016”, a scris Sandu.

Liderul PAS s-a referit la faptul că Ion Chicu a insinuat că ea ar fi votat pentru concesionarea aeroportului către Avia Invest în toamna anului 2013 și pentru garanția de stat din 2014 după furtul miliardului.

„De asemenea, mă acuză de reeșalonarea datoriilor Avia Invest acumulate din 2013 până în 2019. A mai rămas să povestească despre „30 de miii de sirieni”… Toate aceste acuzații sunt false și o să merg în instanța de judecată pentru a-i cere să-și recunoască minciunile”, a scris Maia Sandu.

Ea a mai scris că așteaptă „cu mare nerăbdare” ca justiția să examineze cererea depusă de echipa sa în septembrie 2019 pentru anularea contractului de concesionare a aeroportului și ca procuratura „să-i scoată la lumină pe toți beneficiarii acestor furturi – și cei care au primit banii pe cont, și cei care i-au primit „în geantă””.

Cum e sacul, și peticul. Ion Chicu spune minciuni pe bandă rulantă, la fel ca stăpânul lui, Dodon. În loc să se…

Gepostet von Maia Sandu am Freitag, 15. Mai 2020

Reacția vine după ce premierul Ion Chicu a scris pe pagina sa de Facebook că aeroportul Chișinău ar fi putut fi deja restituit statului, dacă „guvernul precedent făcea ce facem noi acum și nu-i ofereau răgaz lui Șor să achite cele 118 mln de lei”.

Acei, care în 2013 au ridicat mânuța pentru concesionarea criminală a aeroportului, iar în 2014 pentru legalizarea…

Gepostet von Ion Chicu am Donnerstag, 14. Mai 2020

Amintim că, pe 14 mai, președintele Igor Dodon a declarat că documentul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău ar fi putut fi anulat anul trecut, dacă guvernul condus de Maia Sandu ar fi insistat pe încasarea datoriei acumulate de compania Avia Invest.

De cealaltă parte, reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate au calificat afirmațiile lui Igor Dodon drept false, și au menționat că responsabil se face fostul director al Autorității Aeronautice Civile, Octavian Nicolaescu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: