Ion Sturza, martor într-un dosar de șantaj asupra lui Antatol Stati. Ex-premierul a explicat de ce nu s-a prezentat la audieri
Full Article 2 minutes read

Ion Sturza, martor într-un dosar de șantaj asupra lui Antatol Stati. Ex-premierul a explicat de ce nu s-a prezentat la audieri

Fostul premier al Republicii Moldova Ion Sturza a fost citat la Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS). Acesta figurează drept martor într-un dosar penal pornit pe pretinse fapte de șantaj asupra omului de afaceri Anatol Stati. Informația a fost confirmată pentru NM de către Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii Generale. Contactat de NM, fostul prim-ministru a precizat că nu a primit citația și nu știe despre ce dosar este vorba.

Confirmăm că domnului Ion Sturza, ex-premier al Republicii Moldova, i s-a expediat citație pentru a se prezenta astăzi la PCCOCS, în vederea audierii acestuia în calitate de martor în cadrul cauzei penale pornite pe faptul pretinselor acțiuni de șantaj, comise asupra omului de afaceri Anatol Stati. Domnul Sturza nu s-a prezentat astăzi la audieri, însă precizăm că în acest moment procurorii nu au dovada recepționării citației de către acesta”, a declarat Mariana Cherpec pentru NM.

Contactat de NM, Ion Stuza a precizat că nu a primit citația: „Eu nu locuiesc de mulți ani în Moldova. Nu am văzut citația și nici nu cunosc nimic despre ce fel de șantaj este vorba. Evident că, dacă voi fi citat, voi răspunde demersului procurorilor”. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: