Iran: presa locală a raportat explozii; Teheranul neagă informațiile despre un atac israelian cu rachete
Full Article 2 minutes read

Iran: presa locală a raportat explozii; Teheranul neagă informațiile despre un atac israelian cu rachete

Autoritățile iraniene anunță că au doborât mai multe drone și au negat informațiile despre un atac israelian cu rachete asupra țării. Anterior, presa iraniană a raportat explozii în zona orașului Isfahan din centrul Iranului, scrie BBC.

„Mai multe drone au fost doborâte cu succes de apărarea aeriană a țării, dar încă nu există informații despre un atac cu rachete”, a scris purtătorul de cuvânt al Agenției Spațiale Iraniene, Hossein Dalirian, pe platforma X (fosta Twitter).

O sursă de la postul de televiziune Iranian Press a raportat că „nu a existat niciun atac exterior asupra Iranului”.

Anterior, CBS News și ABC News au raportat, citând oficiali americani, că Israelul a lansat rachete către Iran. Casa Albă și Pentagonul nu au comentat această informație.

„Nu avem niciun comentariu în acest moment”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Oficialii israelieni au avertizat anterior că ar putea riposta după ce Iranul a lansat sute de rachete și drone în orașele israeliene weekendul trecut. Aproape toate au fost doborâte.

SUA au declarat că nu se vor alătura unei lovituri de răzbunare asupra Iranului, dar au impus, joi, sancțiuni persoanelor și organizațiilor implicate în producția de drone iraniene, în speranța de a opri escaladarea.

Agenția de presă FARS a raportat anterior că trei explozii au avut loc în zona bazei aeriene a armatei Shekari, lângă Aeroportul Internațional Isfahan.

Potrivit agenției, în Isfahan a fost activat un sistem de apărare aeriană, care a detectat drona. Exploziile au spulberat geamurile mai multor clădiri.

Radiodifuzorul IRIB, citând „surse de încredere”, a raportat că „sunetele puternice auzite în mai multe regiuni ale țării au fost rezultatul activării sistemului de apărare aeriană pentru a combate mai multe mini-drone neidentificate”.

Zborurile peste Teheran și alte orașe au fost suspendate temporar. Potrivit Agenției Mehr, zborurile au fost suspendate către Teheran, Isfahan și Shiraz, precum și către aeroporturile din vestul, nord-vestul și sud-vestul țării.

CNN a mai raportat anterior că opt aeronave care se aflau în spațiul aerian iranian au deviat de la cursul lor. Potrivit serviciului Flightradar24, printre acestea se numărau avioane de la Emirates și FlyDubai. Ulterior a devenit cunoscut faptul că FlyDubai a anulat zborurile către Iran.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: