Irina Gutnic, demisă de Parlament din funcția de șef-adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor
Full Article 2 minutes read

Irina Gutnic, demisă de Parlament din funcția de șef-adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor

Parlamentul a revocat-o înainte de termen pe Irina Gutnic din funcția de consilier, director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC).  

Potrivit Hotărârii adoptate în cadrul ședinței plenare din 3 februarie, a fost constatată „suficiența circumstanțelor privind executarea necorespunzătoare de către Irina Gutnic a obligaţiilor, prerogativelor şi competenţelor sale”.

Deputatul PAS Dumitru Alaiba a declarat că, în cadrul ANSC s-a iscat „o confruntare”.

În adresa Comisiei au venit mai multe sesizări privind revocarea mai multor consilieri, inclusiv a directorului general. Ca urmare a acestor sesizări noi am făcut audieri pe platforma Comsiei, după care deputații care au avut curiozitatea s-au documentat pe loc, în cadrul instituției. Ca urmare a audierilor am întocmit un raport de evaluare. Se propune revocarea unei singure persoane. S-au făcut și alte solicitări, dar nu am găsit motive pentru a le da curs”, a declarat Alaiba.

Hotărârea a fost votată de 55 de deputați prezenți în sală.

De menționat că încetarea mandatului de consilier pentru soluționarea contestaţiilor se aprobă de către Parlament la propunerea Comisiei economie, buget și finanțe.

Amintim că Irina Gutnic a candidat în luna octombrie la funcția de șef al ANSC. Ea a ajuns în finala concursului, însă majoritatea parlamentară a susținut candidatura lui Serghei Merjan.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: