Irina Vlah și-a votat succesorul: Ce așteptări are de la viitorul bașcan
Full Article 2 minutes read

Irina Vlah și-a votat succesorul: Ce așteptări are de la viitorul bașcan

Irina Vlah și-a exercitat dreptul la alegerile de duminică, 14 mai, care au loc în Găgăuzia. Bașcanul a declarat pentru jurnaliștii GRT că a votat pentru un viitor bun al autonomiei. Totodată, Vlah, care a ocupat fotoliul de guvernator două mandate consecutive, și-a exprimat speranța că bașcanul care o va succede în funcție va reuși să construiască un dialog bun atât cu Chișinăul, cât și cu partenerii autonomiei.   

„Vreau ca locuitorii noștri să câștige aceste alegeri. Vreau ca oamenii să fie mulțumiți de rezultatele alegerilor. Vreau ca toate așteptările să fie îndeplinite. Vreau să-i doresc viitorului bașcan să unească societatea noastră găgăuză, să aibă grijă de oameni, să îndeplinească toate promisiunile, să ne protejeze poporul, să construiască un dialog cu Chișinăul și cu partenerii noștri”, a spus Irina Vlah.

La rândul său, președintele Adunării Naționale, Dmitri Konstantinov, a declarat pentru GRT că a votat pentru viitorul autonomiei și pentru un bașcan care ar putea uni societatea găgăuză.

„Astăzi, Găgăuzia își votează viitorul sub un cer albastru pașnic, cu o economie puternică. Sunt sigur că astăzi oamenii noștri vor face alegerea corectă și va exista un bașcan în Găgăuzia care va putea să ne unească întreaga societate într-un întreg”, a declarat Konstantinov.

De menționat că anterior președintele Maia Sandu a spus că mulți candidați pentru bașcanii din Găgăuzia sunt „mai degrabă agenți ai Rusiei decât politicieni care vor să lucreze pentru locuitorii autonomiei”.

De menționat că locuitorii din Găgăuzia sunt așteptați astăzi la urne pentru a-și alege bașcanul. Pentru funcție luptă candidatul independent, susținut de Partidul Socialiștilor din Moldova, Grigorii Uzun și candidata Partidului „ȘOR”, Evghenia Guțul. Potrivit Nokta, secțiile de vot s-au deschis la ora 07:00, fără incidente. Locuitorii regiunii sunt așteptați la vot până la ora 21:00.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale din Găgăuzia, prezența la urnele de vot, la ora 15:00, a constituit 35,72%. Astfel, după votul a 34.218 găgăuzi, alegerile din Comrat pot fi declarate valide.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: