Isac Tarlapan, fostul șef al Direcției Regionale Vest, a fost condamnat la închisoare în România. Reacția Poliției de Frontieră
Full Article 2 minutes read

Isac Tarlapan, fostul șef al Direcției Regionale Vest, a fost condamnat la închisoare în România. Reacția Poliției de Frontieră

Poliția de Frontieră a venit cu o reacție după ce presa din România a anunțat că Isac Tarlapan, fostul șef al Direcției Regionale Vest (DRV) a Poliției de Frontieră din Republica Moldova, structură care are în subordine toate punctele de frontieră de la granița cu România, a fost condamnat recent de o instanță din județul Vaslui la 6 ani de închisoare pentru contrabandă. Ofițerul a fost acuzat că livra țigări unei rețele de traficanți din Iași.

Potrivit Libertatea.ro, Tarlapan a trecut cu Mercedesul ticsit de țigări prin Vama Sculeni de zeci de ori și nimeni nu a îndrăznit să-l controleze.

Isac Tarlapan a intrat în atenția autorităților române în 2016, pe când era șef al DRV a Poliției de Frontieră din Republica Moldova. S-a întîmplat după ce un motodeltaplan a fost interceptat, într-o noapte, lansând cutii cu țigări pe un câmp din Vaslui. Cazul a fost tratat cu discreție de autoritățile române, nefiind mediatizat. Aparatul de zbor de mici dimensiuni a fost surprins survolând localitățile aflate în Sectorul Poliției de Frontieră (SPF) Berezeni din județul Vaslui. Se întâmpla la doar câteva luni după ce un alt aparat de zbor fusese găsit prăbușit într-o pădure aflată la aproximativ 50 de kilometri de granița cu Republica Moldova.

Pe 15 decembrie 2016, Isac Tarlapan a intrat în România prin PTF Sculeni, la ora 13.18. La ora 17.45 a fost prins în flagrant delict, la imobilul de pe strada Uzinei, în timp ce descărca din autoturismul său 353 de pachete de țigări, diferite mărci, toate de proveniență moldovenească.

Într-un comunicat de presă, Poliția de Frontieră a condamnat acțiunile ilegale ale lui Tarlapan:

„Persoana în cauză a fost eliberată din Poliția de Frontieră încă din data de 11 aprilie 2017, aceasta ca urmare a unei sancțiuni disciplinare. Ultima funcție deținută de fostul angajat al IGPF în Direcția regională VEST a fost cea de șef al Serviciului analiza riscului din cadrul Secției investigații speciale și analiza riscului. IGPF condamnă public acțiunile oricărui colaborator, indiferent de rangul său, care contravin legilor în vigoare și nu va ezita în nici un moment să ofere sprijinul necesar instituțiilor competente în vederea combaterii fenomenelor contrabandei și corupției”, se arată în comunicat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: