Israel închide, din nou, barurile, cluburile și sălile de sport, din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri cu coronavirus
Full Article 2 minutes read

Israel închide, din nou, barurile, cluburile și sălile de sport, din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri cu coronavirus

Autoritățile din Israel au luat decizia de a închide, din nou, barurile, cluburile și sălile de sport. Inițiativa vine în urma înregistrării unei creșteri a numărului de îmbolnăviri cu COVID-29, informează Meduza luni, 6 iulie, cu trimitere la The Jerusalim Post.

Ministerul Sănătății din Israel a recomandat și închiderea sinagogilor, însă, în final, s-a decis ca acest lucru să nu se întâmple – lăcașurile își vor continua activitatea, însă cu restricția ca în interior să se poată afla nu mai mult de 19 persoane simultan. Totodată, numărul de clienți ai restaurantelor va fi restricționat până la 20 de persoane. Pe terase se vor putea afla, în același timp, nu mai mult de 30 de oameni.

În martie, în Israel au fost introduse măsuri dure de restricție pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Datorită acestora, la începutul lunii mai, autoritățile au anunțat că pandemia a fost practic învinsă: zilnic se înregistrau nu mai mult de câteva zeci de îmbolnăviri.

La sfâșit de mai, în Israel au fost anulate restricțiile privind activitatea organizațiilor și desfășurarea evenimentelor de amploare. Dintre măsurile obligatorii a rămas numai purtatul măștilor medicinale în public. Începând cu luna iunie, numărul de îmbolnăviri a început să crească, iar în ultimele zile au fost testate pozitiv, zilnic, câteva mii de persoane.

Potrivt portalului Worldometers, până în prezent, în Israel (țară cu o populație de 9 mln de oameni) au fost înregistrate 30,7 mii de îmbolnăviri cu COVID-19, iar 334 de oameni au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: