Israelul a atacat o rețea de tuneluri subterane din Fâșia Gaza. Palestinieni au răspuns cu lansări de rachete
Full Article 2 minutes read

Israelul a atacat o rețea de tuneluri subterane din Fâșia Gaza. Palestinieni au răspuns cu lansări de rachete

Israelul a lansat atacuri aeriene extinse și bombardamente de la sol, vineri, împotriva unei rețele de tuneluri subterane din Gaza, pe fondul atacurilor cu rachete asupra orașelor israeliene, informează Digi24. Bilanțul deceselor a ajuns la 127, dintre care 119 palestinieni și 8 israelieni. Printre morți sunt și femei și copiii.

Locotenent-colonelul Jonathan Conricus, purtător de cuvânt al armatei israeliene, a declarat că 160 de avioane, precum și unități de artilerie și blindate, au participat la ceea ce el a numit cea mai mare operațiune împotriva unei ținte specifice de când au început luptele.

„Ceea ce vizam este un sistem elaborat de tuneluri care se întinde sub Gaza, în cea mai mare parte în zona de nord, dar nu numai, și este o rețea pe care agenții Hamas o folosesc pentru a se deplasa, pentru a se ascunde”, a declarat Conricus.

Tiruri de rachete îndreptate spre sudul Israelului au urmat rapid, după atacul israelian.

Oficialii au precizat că până în prezent au fost lansate aproximativ 1800 de rachete asupra Israelului, dintre care 430 nu au ajuns în apropierea teritoriilor israeliene.

***

Armata israeliană susține că luni seara, mai multe rachete au fost trase asupra teritoriului israelian. Drept urmare, au fost lansate raidurile aeriene asupra Fâşiei Gaza, fiind distrusă clădirea Hanadi, unde își aveau sediul șefii politici ai Hamas.

Violențele nu s-au oprit aici. Militanții palestinienii au ripostat marți seara cu 130 de rachete trase asupra Tel Avivului. Majoritatea proiectilelor din Gaza au fost interceptate de sistemul israelian antirachetă „Iron Dome”,

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: