Istoricul Nicolae Bulat, supranumit „Gardianul Cetățenii Soroca”, a fost transferat la Iași pentru tratament
Full Article 3 minutes read

Istoricul Nicolae Bulat, supranumit „Gardianul Cetățenii Soroca”, a fost transferat la Iași pentru tratament

Unul dintre cei mai renumiți ghizi din Republica Moldova, Nicolae Bulat, supranumit și „Gardianul Cetățenii Soroca”, care se afla în stare gravă la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău, a fost transferat de urgență la Iași, România, pentru a-și continua tratamentul. Anunțul a fost făcut de fostul deputat Alexandru Cimbriciuc, care a făcut un apel repetat de ajutor pentru istoricul Nicolae Bulat.

Potrivit fostului parlamentar, Nicolae Bulat a fost transportat la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Iași cu un echipaj SMURD, pe cale aeriană, pe 25 august. Cimbriciuc a fost lansat un apel repetat pentru ajutorarea istoricului, care suferă de o maladie gravă la creier.

„Oamenii trebuie sa fie uniți, pentru că numai împreună putem reuși ceea ce ne-am propus. Atunci când duci luptele de unul singur, indiferent de ce bătălii ale vieții vorbim, este mult mai greu, mai ales să reușești să salvezi viața unui om. Vreau să-i mulțumesc domnului Iurie Ciocan pentru implicare și celor mulți prieteni ai dlui Bulat, care au contribuit enorm de mult… Sperăm că Nicolae se va face bine. Cu Doamne ajută!”, a scris Alexandru Cimbriciuc pe pagina sa de Facebook.

Amintim că pe 11 august, Observatorul de Nord a scris că directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca, Nicolae Bulat, a suferit o intervenție chirurgicală, iar în prezent se află în comă de gradul I, starea acestuia fiind stabil gravă. Nicolae Bulat a fost diagnosticat recent cu o maladie gravă la creier.

Ulterior, Alexandru Cimbriciuc a lansat un apel public adresat „autoritățile locale și cele centrale, deputați, miniștri și toți oamenii de bună credință” pentru inițierea unei campanii de donații – bani care ar permite transferul lui Nicolae Bulat la o clinică de peste hotare. Potrivit fostului parlamentar, de la începutul bolii, Bulat ar suportat deja numeroase operații pe creier, starea istoricului fiind una gravă.

Nicolae Bulat s-a născut la 10 februarie 1952 în satul Cureșnița, raionul Soroca. Este profesor, muzeograf, istoric și scriitor, deținătorul mai multor distincții. De mai mulți ani este directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca.

Nicolae Bulat este supranumit „gardianul” Cetății Soroca, unde lucrează de mai bine de 30 de ani, fiind considerat și unul dintre cei mai buni ghizi din Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: