Italia a prelungit starea de urgență până în octombrie. Cum vor fi afectați moldovenii
Full Article 1 minutes read

Italia a prelungit starea de urgență până în octombrie. Cum vor fi afectați moldovenii

Italia prelungește starea de urgență, instituită la sfârșitul lunii ianuarie, până pe 15 octombrie anul curent. De asemenea, sunt prelungite cu 10 zile restricțiile de călătorie stabilite anterior până la 31 iulie, inclusiv restricțiile care interzic intrarea în Italia pentru persoanele care în ultimele 14 zile au vizitat sau au tranzitat Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Italiei în Republica Moldova, în prezent, cetățenii Republicii Moldova pot intra în Italia doar dacă dețin un permis de ședere pe teritoriul acestei țări sau a unei țări membre a UE (inclusiv membrii de familie a acestora: soț sau soție, părinți, copii până la vârsta de 21 de ani și dependenții pe motive de dizabilitate).

Într-o convorbire telefonică, care a avut loc la data de 29 iulie, președintele Igor Dodon s-a adresat omologului său italian, Sergio Mattarella, cu rugămintea să permită intrarea cetățenilor Republicii Moldova în Italia dacă prezintă certificate de testare la COVID-19, iar în caz de necesitate să repete testarea imediat după̆ intrarea în Italia. O decizia în acest sens nu a fost, însă, deocamdată, luată.

❗️Important❗️La 30 iulie 2020, Guvernul Italiei a adoptat decretul-lege nr. 83 prin care prelungește starea de urgență…

Posted by Ambasada Republicii Moldova în Italia on Friday, 31 July 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: