Italia se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani. Autoritățile au declarat stare de urgență în nordul țării 
Full Article 2 minutes read

Italia se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani. Autoritățile au declarat stare de urgență în nordul țării 

Italia a declarat pe 4 iulie stare de urgență pentru zonele din jurul fluviului Pad, care reprezintă aproape o treime din producția agricolă a țării și care trec prin cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani. 

Decretul guvernamental va permite autorităților să treacă peste formalități și să acționeze imediat dacă consideră că este necesar pentru a putea impune raționalizarea apei în cazul gospodăriilor și afacerilor, comunică Digi24.ro cu referire la Reuters.

Padul este cel mai lung râu din Italia, cu o lungime de peste 650 de kilometri, trecând prin nordul bogat al Italiei. Însă, multe porțiuni de pe cursul fluviului au secat iar fermierii spun că debitul este atât de slab încât apa mării intră pe continent, distrugând culturile.

Prin extensie, autoritățile introduc o stare de urgență în cinci regiuni din nord – Emilia-Romagna, Friuli-Veneția Giulia, Lombardia, Piemont și Veneto – alocând o sumă inițială de 36,5 milioane de euro pentru a le ajuta să gestioneze penuria de apă.

„Starea de urgență este menită să gestioneze actuala situație cu puteri și mijloace extraordinare, cu măsuri de ajutor și asistență pentru populația afectată”, a transmis Guvernul italian.

Executivul a adăugat că măsuri suplimentare ar putea fi luate în viitor pentru a face față secetei despre care autoritățile responsabile spun că afectează tot mai mult centrul Italiei după o iarnă și o primăvară extrem de uscate, urmate de un început de vară excepțional de călduros.

Presa din Italia a relatat că premierul Mario Draghi ia în considerare numirea unui comisar să coordoneze măsurile de răspuns la secetă într-un mod similar cum a făcut guvernul prin crearea unei funcții de comisar care gestionează criza Coronavirusului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: