Italia se oferă să reconstruiască teatrul din Mariupol, distrus de bombardamente
Full Article 2 minutes read

Italia se oferă să reconstruiască teatrul din Mariupol, distrus de bombardamente

Ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini, a anunțat că Italia este gata să sprijine reconstrucţia teatrului din Mariupol „cât mai curând posibil”. „Teatrele din toate ţările aparţin întregii umanităţi”, a spus oficialul italian.

Anunţul a fost făcut într-un mesaj postat pe Twitter.

„Italia este gata să reconstruiască Teatrul din Mariupol. Cabinetul de Miniştri a aprobat propunerea mea de a oferi Ucrainei resursele şi mijloacele pentru a-l reconstrui cât mai curând posibil”, a scris Dario Franceschini, relatează News.ro.

Potrivit acestuia, „teatrele din toate ţările aparţin întregii umanităţi”.

Adăpostul din teatrul de la Mariupol a rezistat bombardamentului rus, a anunţat, joi, comisara pentru drepturile omului a Parlamentului ucrainean, Liudmila Denisova.

Autorităţile locale din Mariupol au anunţat că nu cunosc bilanţul bombardării, miercuri, a teatrului din oraşul portuar asediat de ruşi, în care se ascundeau ”sute de persoane, în principal femei, copii şi bătrâni”.

„Ieri (miercuri) şi azi (joi), în pofida unor tiruri neîncetate, înlăturarea molozului şi operaţiuni de salvare continuau în măsura posibilităţilor”, a anunţat Primăria din Mariupol.

Ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov a povestit, joi, în Comisia de Afaceri Externe a Parlamentului European, ferocitatea confruntărilor armate din oraşul portuar Mariupol, situat în sudul Ucrainei, şi bombardării unui teatru în care se adăposteau 1.200 de femei şi copii, potrivit autorităţilor ucrainene.

El a acuzat că peste 400 de şcoli, 110 spitale şi 1.000 de blocuri din întreaga Ucraină au fost distruse în trei săptămâni, după lansarea invaziei ruse de către Putin.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: