Japonia închide frontierele pentru cetățenii străini. Când intră în vigoare decizia?
Full Article 1 minutes read

Japonia închide frontierele pentru cetățenii străini. Când intră în vigoare decizia?

Guvernul Japoniei a anunțat că va interzice intrarea oricăror cetățeni străini în țară. Decizia a fost luată din cauza noii tulpini a coronavirusului, care este cu 70% mai contagioasă, scrie Meduza.io.

Decizia va intra în vigoare de luni, 28 decembrie și va fi valabilă până la sfârșitul lunii ianuarie 2021. Cetățenii Japoniei și străinilor cu permis de ședere li se va permite să se întoarcă în țară.

Potrivit bilanțului din 26 decembrie, în Japonia au fost depistate 7 cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului. Unul dintre pacienți s-a infectat în interiorul țării.

Pe 26 decembrie, în Japonia au fost înregistrate 3877 cazuri de coronavirus, un număr record de la începutul pandemiei. În total, peste 219 persoane au fost testate pozitiv.

***

În septembrie, Marea Britanie a depistat o nouă tulpină de coronavirus. La mijlocul lui decembrie, 2/3 dintre infectările depistate la Londra aveau legătură cu forma mutantă a noului coronavirus.

Din 20 decembrie, autoritățile britanice au înăsprit restricțiile de circulație. În același timp, mai multe state, inclusiv Republica Moldova, au întrerupt traficul aerian cu Marea Britanie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: