Actorul Jim Carry a primit interdicție de a vizita Rusia
Full Article 2 minutes read

Actorul Jim Carry a primit interdicție de a vizita Rusia

Circa 100 de cetățeni ai Canadei, printre care oiciali, oameni de afacere și persoane publice, au primit interdicția de a intra pe teritoriul Federației Ruse. Un anunț în acest sens a fost făcut de Ministerul rus de Externe, scrie rtvi.com.

Ministerul rus de Externe a numit această decizie un răspuns la „practica continuă a regimului premierului Justin Trudeau” de sancțiuni împotriva conducerii ruse, politicienilor și parlamentarilor, personalităților culturale, „precum și tuturor celor pe cine autoritățile rusofobe canadiene îi consideră inacceptabili”.

În Federația Rusă le-a fost interzisă intrarea, în special, actorului Jim Carrey, scriitoarei Booker Margaret Atwood, jurnalistului și nepotul lui Stepan Bandera Stefan, istoricului și cercetătorului KGB Amy Knight, precum și la diverși activiști, jurnaliști și politologi. 

În documentul publicat de Ministerului Afacerilor Externe din Rusia nu este specificat de ce anume aceste persoane au primit interdicții. Anterior, Jim Carrey a spus că este împotriva războiului rus din Ucraina.

La începutul lunii septembrie, Ministerul rus de Externe a trecut pe lista neagră 25 membri ai Congresului SUA, oficiali de rang înalt, antreprenori și personalități culturale. Acestora le este interziză intrarea în Rusia. În listă sunt incluși și actorii de la Hollywood Sean Penn și Ben Stiller.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: