Joe Biden, abia vindecat, din nou pozitiv la COVID. Cum explică medicii președintelui 
Full Article 2 minutes read

Joe Biden, abia vindecat, din nou pozitiv la COVID. Cum explică medicii președintelui 

Testul pentru Covid-19 pe care l-a făcut sâmbătă dimineață președintele Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, a arătat pozitiv din nou, după ce în urmă cu câteva zile președintele american își reluase activitatea, considerându-se vindecat de coronavirus.

Joe Biden primise diagnosticul de Covid-19 după ce un prim test i-a ieșit pozitiv la 21 iulie, comunică Digi24.ro. Președintele SUA a avut simptome ușoare spre moderate. I s-a administrat tratamentul antiviral cu medicamentul Paxlovid de la Pfizer, iar după cinci zile, testele i-au ieșit negative, considerându-se vindecat.

Astfel, Joe Biden își încheiase miercuri perioada de izolare, după ce a fost testat negativ la COVID de două ori și după cinci zile de izolare şi tratament.

Sâmbătă, însă, medicul președintelui american, dr. Kevin O’Connor, a anunțat că testul a ieșit din nou pozitiv. El a spus că este posibil să fie vorba despre o „recidivă”, situație care „a fost observată la un mic procent de pacienți tratați cu Paxlovid”.

Deocamdată, nu se constată vreo reapariție a simptomelor, iar șeful Casei Albe „continuă să se simtă destul de bine” și, ca urmare, nu va relua tratamentul, a precizat Casa Albă.

Medicul O’Connor a precizat că președintele Biden a fost testat negativ marți seara, miercuri dimineața, joi dimineața și vineri dimineața, iar sâmbătă dimineața testul a arătat pozitiv.

„Cu toate acestea, având în vedere testul său antigen pozitiv, el va reîncepe procedurile stricte de izolare”, a anunțat medicul, citat de CNN.

Joe Biden sărbătorise miercuri revenirea sa în viața publică cu declarații făcute la Casa Albă, în care îi îndemnase pe americani să se vaccineze. El însuși este vaccinat cu toate cele patru doze disponibile. Tocmai de aceea, Joe Biden făcuse o comparație între felul în care a trecut el prin boală și felul în care a trecut predecesorul său Donald Trump, care a avut o formă mai gravă, și a spus că diferența provine din vaccinare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: