Johnson susține că victoria lui Putin în Ucraina ar însemna sfârșitul libertății în Georgia și apoi în Moldova
Full Article 1 minutes read

Johnson susține că victoria lui Putin în Ucraina ar însemna sfârșitul libertății în Georgia și apoi în Moldova

Premierul Marii Britanii Boris Johnson, a declarat, pe 19 martie, că „sfârșitul libertății din Ucraina, va însemna stingerea oricărei speranțe de libertate în Georgia și apoi în Moldova. Johnson mai consideră că, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut o „greşeală catastrofală” atunci când a invadat Ucraina.

„Sfârșitul libertății în Ucraina va însemna stingerea oricărei speranțe de libertate în Georgia și apoi în Moldova. Va însemna începutul unei noi ere a intimidării în întreaga Europă de Est, de la Marea Baltică la Marea Neagră”, a spus el.

„Dacă Putin reușește să zdrobească Ucraina, aceasta va fi undă verde pentru autocrații de pretutindeni în Orientul Mijlociu, în Orientul Îndepărtat. Acesta este un punct de cotitură pentru lume. Este un moment de alegere. Este o alegere între libertate și opresiune”, a spus premierul britanic.

Johnson a spus că Putin s-a simţit ameninţat de Ucraina și „este vital ca invazia Moscovei să eşueze, a spus Johnson, deoarece „un Putin victorios nu se va opri în Ucraina”.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: