Judecătoria Bălți va examina vineri solicitarea CEC, privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală
Full Article 2 minutes read

Judecătoria Bălți va examina vineri solicitarea CEC, privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală

Judecătoria Bălți va examina vineri, 3 decembrie, la ora 11:00, solicitarea Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la excluderea Marinei Tauber în calitate de concurent electoral pentru alegerile primarului mun. Bălți. 

UPDATE (16:36) Dosarul a fost repartizat judecătoarei Natalia Costaș. Informația despre ora desfășurării ședinței a fost publicată pe site-ul instanței de judecată. Aceasta este prima instanță care examinează dosarul. Dacă judecătorii vor da curs solicitării CEC, concurentul electoral are dreptul de a face recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

În cadrul unei conferințe de presă din 2 decembrie, Tauber a anunțat că va lupta în instanța de judecată și că ar putea să le ceară susținătorilor săi să participe la proteste, în cazul în care va fi exclusă din cursa electorală.

Judecătoria Bălți va examina vineri solicitarea CEC, privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală

 

În ședința din 1 decembrie, CEC a cerut Judecătoriei Bălți excluderea concurentului electoral, după ce s-a constatat că Marina Tauber ar fi cheltuit în mai mulți bani decât a declarat.

Membrii CEC au constatat că Marina Tauber a utilizat în campania electorală fonduri financiare și materiale nedeclarate folosite pentru hrana simpatizanților și activiștilor care au susținut-o în campania pentru primul tur de scrutin, de cel puțin 34 260 de lei, astfel depășind plafonul maxim stabilit de CEC, cu cel puțin 9 514 lei.

Potrivit raportului CEC, candidata a cazat mai mulți activiști și susținătorii la Dumbrava Albă – o tabără de odihnă din Bălți, pentru aceasta fiind folosiți 152 de mii de lei. Plata pentru cazare la tabăra Dumbrava Albă a fost efectuată de către Svetlana Popan, persoană care se regăsește pe lista Partidului „ȘOR” pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Turul II de scrutin se va desfășura pe 5 noiembrie.

În varianta inițială a știrii, am scris că ședința de judecată se desfășoară pe 2 decembrie. Ne cerem scuze pentru dezinformare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: