Judecătorii anchetați în dosarul „Laundromat”, scoși de sub urmărire penală. Cer să fie restabiliți în funcție
Full Article 2 minutes read

Judecătorii anchetați în dosarul „Laundromat”, scoși de sub urmărire penală. Cer să fie restabiliți în funcție

Procuratura Anticorupție a decis să-i scoată de sub urmărire penală pe judecătorii anchetați pentru complicitate la spălarea de bani în dosarul „Laundromat”, informează ZdG pe 21 octombrie. Totodată, aceștia ar fi depus deja o solicitare la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru a fi repuși în funcțiile de judecători, precizează aceeași sursă.

Potrivit jurnaliștilor,  încheierea privind scoaterea de sub urmărirea penală a fost emisă încă în luna septembrie, dar decizia nu a fost anunțată public de către organele procuraturii. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către Serghei Gavajuc, șeful Procuraturii Anticorupție, dar și de către Gheorghe Ulianovschi, avocat care reprezintă unii judecători vizați în acest dosar.

„Au fost 15 învinuiți judecători și au fost scoși de sub urmărire penală 13. O persoană era decedată și nu s-a expus asupra statului respectiv și o persoană se află în căutare”, a declarat Serghei Gavajuc.

Judecătorii ar fi fost scoși de sub urmărirea penală pe motiv că nu a fost constatată componența de infracțiune.

Pe 22 şi 23 septembrie 2016, 16 foști şi actuali magistrați primeau mandate de arestare pentru 30 de zile în dosarul spălării a aproximativ 20 de miliarde de dolari. Inițial, în dosar figurau 17 judecători, doi dintre care au decedat, iar al treilea a reușit să plece din R. Moldova. Celelalte 14 dosare au fost trimise în judecată la început de februarie 2017 şi încă nu au o finalitate.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: