Judecătorii au decis: Igor Dodon va sta 30 de zile în arest la domiciliu
Full Article 2 minutes read

Judecătorii au decis: Igor Dodon va sta 30 de zile în arest la domiciliu

Magistrații au examinat demersul procurorilor anticorupție cu privire la emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Igor Dodon. Ex-președintele Republicii Moldova, potrivit deciziei luată de magistrați – pe 26 mai, va sta în arest preventiv pe un termen de 30 de zile, la domiciliu.

Decizia a fost luată astăzi, în urma ședinței Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Ședința început dimineața, la ora 10:00.

Amintim că pe 24 mai curent, Procuratura Generală a anunțat că pe numele lui Igor Dodon a fost deschis un dosar de corupere pasivă, îmbogățire ilegală, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Investigația ține de o înregistrare video în care Dodon a primit o sacoșă de la Vladimir Plahotniuc. În dosarul «despre sacoșă» este vizat nu doar Dodon, ci și intermediarii.

Totodată, în timpul perchezițiilor în casa lui Dodon, a fost depistată o sumă mare de bani, obiecte de lux și o recipisă pentru suma de 25 mii de euro. Perchezițiile au durat 12 ore. Mai târziu, Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore.

Procurorii au cerut pe 25 mai arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile a ex-președintelui Igor Dodon. Dosarul penal al lui Dodon este gestionat de câțiva procurori. Unii dintre aceștia au ajuns deja în vizorul presei. S-a constatat că procurorul Petru Iarmaliuc, care la 24 mai a efectuat perchezițiile în locuința lui Dodon, a candidat pentru funcția de deputat pe lista unui partid politic.

De menționat că în timp ce magistrații examinau demersul de plasare în arest a fostului șef al statului, simpatizanții socialiștilor desfășurau o manifestație în susținerea lui Igor Dodon.

Totodată după ce judecătorul s-a retras în deliberare, procurorul Petru Iarmaliuc a spus că Igor Dodon se pregătea să plece peste hotare pe 26 mai, la ora 9 dimineața. „Am insistat pe arestarea lui Dodon pentru a nu se ascunde de anchetă și să distrugă probele”, a spus Iarmaliuc. Tot el a menționat că Dodon a informat procurorii despre plecarea sa.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: