Judecătorii l-au achitat pe un traficant de droguri care a pretins că nu cunoaște româna. Procurorii au obținut condamnarea în instanța superioară
Full Article 2 minutes read

Judecătorii l-au achitat pe un traficant de droguri care a pretins că nu cunoaște româna. Procurorii au obținut condamnarea în instanța superioară

Un bărbat de 43 de ani din Republica Moldova a scăpat de închisoare, fiind acuzat de trafic de droguri de tip heroină și opiu, după ce a pretins că nu cunoaște limba română și că i-au fost încălcate drepturile. Procurorii au contestat decizia la Curtea de Apel Chișinău, care l-a condamnat pe individ la 10 ani de închisoare, informează PCCOCS pe 10 martie.

Decizia inițială a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Magistrații au ajuns la concluzia că învinuitului, care este originar din Chișinău, i-ar fi fost încălcat dreptul la un interpret, instanța declarând nule mai multe probe.

Procurorii au contestat hotărârea la Curtea de Apel Chișinău. Oamenii legii au invocat interceptări din cadrul urmăririi penale, în care acesta discuta la subiectul investigat cu soția sa în limba română.  În asemenea împrejurări, instanța de apel a constatat că pretenția acestuia precum că nu ar cunoaște limba română contravine realității și, deci, drepturile acestuia au fost respectate în cadrul urmăririi penale.

Totodată, trebuie menționat și un alt aspect probatoriu relevant condamnării învinuitului. Potrivit expertizei medicale, a fost stabilită starea de ebrietate opioidă a învinuitului, după ce ar fi înghițit un pliculeț cu opiu – fapt observat de ofițerul de investigații prezent la percheziții.

Potrivit deciziei executorii și definitive a Curții, învinuitul va ispăș 10 ani de închisoare într-un penitenciar de tip închis.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: