Judecătorul Oleg Sternioală a depus cerere de demisie din funcția de judecător și vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție
Full Article 2 minutes read

Judecătorul Oleg Sternioală a depus cerere de demisie din funcția de judecător și vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție

Judecătorul Oleg Sternioală și-a depus cererea de demisie. Informația a fost făcută publică de către ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, în platoul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, ieri, 4 decembrie. 

„Din informațiile pe care le am eu, domnul Sternioală a depus cerere de demisie din funcția de judecător și vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție”, a declarat Fadei Nagacevschi.

Fiind întrebat despre acuzațiile ex-ministrei Justiției, Olesea Stamate, precum că acesta boicotează ședințele Consiliului Suprem al Magistraturii pentru a evita arestarea lui Oleg Sternioanlă, Nagacevschi a declarat:

„Am auzit că sunt asemenea speculații. Eu am intrat în exerciţiul funcţiei la data de 15 noiembrie. Şi până astăzi eu lucrez, figurat vorbind, în condiţii de război. Permanent intervin anumite situaţii care nu-mi permit să mă deplasez la anumite acţiuni”, a argumentat ministrul Justiției.

Mai mult, acesta a declarat că vrea să înțeleagă ce urmărește Olesea Stamate, atunci când îl acuză că îl protejează pe Sternioală.

„Doamna Stamate a fost și a votat o dată pentru ridicarea unor imunități și hotărârea CSM-ului, ridicarea unor imunități, a fost contestată în instanța de judecată de către cel căruia i s-a ridicat imunitatea, și instanța de judecată a suspendat actul emis de către Consiliul Superior al Magistraturii, inclusiv votat de către doamna Stamate. În situația respectivă acel dosar pornit ar putea fi viciat datorită faptului că imunitatea ar fi fost ridicată ilegal, sau cel puțin există anumite suspiciuni”, a declarat Nagacevschi.

Amintim că pe 4 noiembrie, judecătorul Oleg Sternioală a fost lipsit de imunitate printr-o decizie al Consiliului Suprem al Magistraturii, iar apoi reținut. Ulterior, Curtea de Apel Chișinău a suspendat hotărârea CSM. Sternioală a fost reținut pentru 72 de ore, însă instanța de judecată a respins solicitarea procurorilor de a-l plasa în arest pentru 30 de zile. Acesta este cercetat într-o cauză penală pornită pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: