Jurnalista din Rusia Oxana Baulina a fost ucisă în timp ce filma un reportaj la Kiev
Full Article 1 minutes read

Jurnalista din Rusia Oxana Baulina a fost ucisă în timp ce filma un reportaj la Kiev

Jurnalista Oxana Baulina a murit în timp ce filma un reportaj despre distrugerile din Kiev. Informația a fost confirmată de redacția The Insider, pe 23 martie.

Oxana Baulina, jurnalistă The Insider, se afla la Kiev și filma distrugerile din cartierul Podolsk, care a fost bombardat acum câteva zile. În acest timp, s-a produs un nou atac aerian. Împreună cu ea a murit un civil. Alte două persoane care îi însoțeau au fost rănite.

Înainte de a fi angajată de The Insider, jurnalista a lucrat pentru „Fondul luptei cu corupția”, condus de opozantul rus Alexei Navalnîi. După ce organizația a fost inclusă în lista celor cu activitate extremistă, ea a părăsit Rusia. În calitate de corespondent, Oxana a plecat în Ucraina, unde a realizat câteva reportaje din Lvov și Kiev.

***

Pe 2 martie, în urma loviturii de rachetă asupra turnului de televiziune și telecomunicații din Kiev a decedat cameramanul postului de televiziune Kiev Live, Evghenii Sakun.

Pe 13 martie, jurnalistul american independent Brent Renaud a fost ucis de soldații ruși. Pe 15 martie, cameramanul Fox News Pierre Zakrzewski a murit în timpul unui atac.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: