Jurnalista NewsMaker Nadejda Coptu, premiată de CJI în cadrul concursului Tulip Press Awards
Full Article 2 minutes read

Jurnalista NewsMaker Nadejda Coptu, premiată de CJI în cadrul concursului Tulip Press Awards

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Oficiul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos au anunțat rezultatele concursului Tulip Press Awards, ediția 2022. Potrivit Centrului, concursul a pus în valoare eforturile jurnaliștilor care abordează în materialele lor tematica drepturilor omului. Jurnalista NewsMaker Nadejda Coptu este unul din câștigătorii concursului Tulip Press Awards, ediția 2022. 

Aflat la cea de-a doua ediție, concursul a încurajat fotojurnaliștii și jurnaliștii să abordeze în materiale de presă (scrise și fotografice) diverse subiecte legate de respectarea drepturilor omului, pentru a sensibiliza publicul cu privire la tematica drepturilor omului în Republica Moldova.

Având în vedere că la Secțiunea Fotografie au fost depuse mai puține dosare, CJI a decis să acorde 5 premii la Secțiunea Presa Online/Presa scrisă și un premiu la Secțiunea Fotografie.

Fotografiile și materialele expediate la cele două secțiuni au fost evaluate de juriu, care a ținut cont de mai multe criterii de apreciere printre care profesionalismul, interesul public, respectarea normelor deontologice. În urma evaluării dosarelor, juriul a decis să acorde următoarele premii:

Secțiunea Presa online/Presa scrisă:

  • Nadejda Coptu, NewsMaker;
  • Tatiana Beghiu, Moldova.org;
  • Marina Gorbatovschi, Ziarul de Gardă;
  • Polina Cupcea, Oameni și Kilometri;
  • Georgeta Carasiucenco, Moldova.org.

Secțiunea Fotografie:

  • Natalia Munteanu, Gazeta de Chișinău.

Toți cei șase câștigători de la cele două categorii Fotografie și Presa online/Presa scrisă vor primi câte un premiu în valoare de 300 de euro fiecare.

La concursul Tulip Press Awards, ediția 2022, la Secțiunea Fotografie au fost admise 5 dosare, iar la Secțiunea Presa online/Presa scrisă – 22 de dosare. Câștigătorii vor intra în posesia premiilor în cadrul unui eveniment special care va fi organizat la Chișinău pe data de 23 mai 2022.

Concursul este organizat de CJI cu suportul financiar al Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: