Jurnalistul belarus Roman Protasevici și prietena sa Sofia Sapega au fost plasați în arest la domiciliu
Full Article 2 minutes read

Jurnalistul belarus Roman Protasevici și prietena sa Sofia Sapega au fost plasați în arest la domiciliu

Jurnalistul belarus Roman Protasevici și iubita sa, cetățeana Rusiei Sofia Sapega, au fost plasați în arest la domiciliu. Informația a fost confirmată pentru BBC de către părinții celor doi deținuți. Ei se află în detenție din 23 mai.

Jurnalistul Roman Protasevici, ex-redactor-șef al canalului de Telegram Nexta, care s-a remarcat prin criticile aprinse față de regimul Lukașenko, a fost plasat în arest la domiciliu. Tot în arest la domiciliu se află și iubita sa, cetățeana Rusiei Sofia Sapega. Cei doi au fost reținuți pe 23 mai, după ce avionul Ryanair cu care se deplasau din Atena la Vilnius, a fost forțat să aterizeze la Minsk, din cauza unei presupuse alerte cu bombă.

Informația despre schimbarea măsurii de detenție față de cei doi tineri a fost confirmată de părinții lor. Aceștia, însă, nu s-au întîlnit.

„Îmi este greu să comentez acțiunile autorităților, scopurile lor. Oricum se află sub deplin control al autorităților, învinuirile nu au fost retrase”, a declarat tatăl lui Roman și a precizat că, în continuare, avocații și organele de drept refuză să le ofere informații despre starea de sănătate și dosarul jurnalistului.

În Belarus, Protasevici a fost inclus în lista persoanelor implicate în acte de terorism și este acuzat de „promovarea urii sociale față de forțele de ordine” și „organizarea dezordinilor în masă”.

Părinții Sofiei Sapega au precizat că fiica lor se află într-un apartament închiriat din Minsk.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: