„Justiția urmează să se facă în sălile de judecată”. Procuratura Anticorupție răspunde acuzațiilor făcute de Stoianoglo
Full Article 2 minutes read

„Justiția urmează să se facă în sălile de judecată”. Procuratura Anticorupție răspunde acuzațiilor făcute de Stoianoglo

Procuratura Anticorupție (PA) se arată îngrijorată de faptul că mass-media și rețelele de socializare sunt utilizate pentru dezinformarea cetățenilor. Cel puțin asta au scris într-un comunicat oficial reprezentanții PA, după declarațiile recente ale procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo.

În acest sens, PA a declarat că respectă dreptul la apărare care poate fi realizat prin orice mijloc neinterzis de lege, însă, aceasta nu poate fi exercitată prin inducerea în eroare a opiniei publice și denaturarea circumstanțelor cauzei penale.

”Dezaprobăm declarațiile publice fără substrat factologic și lipsite de principii etice, prin care se încearcă a se atribui oricăror acțiuni ale procurorilor o conotație politică sau să se disemineze o percepție falsă, precum că acțiunile procurorilor sunt determinate de mediul politic. Autorii acestor declarații nu au adus nici un argument plauzibil întru confirmarea afirmațiilor făcute publice ceea ce conduce la concluzia, că aceste tactici aplicate de participanții la proces au menirea de a manipula cu opinia publică pentru a sustrage atenția de la adevăratul subiect al dosarelor respective.  Iar unele instituții media admit plasarea la asemenea material fără substrat factologic în emisie, fără a se asigura dreptul la replică”, se arată într-un comunicat emis de Procuratura Anticorupție.

Amintim că pe 26 octombrie procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo susține că șefa statului ar fi efectuat o vizită neoficială la Kiev, în 2021, pentru a se întâlni cu procurorul general al Ucrainei ca să discute cazul „Stoianoglo”. Într-o reacție, Președinția „respinge categoric acuzațiile”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: