Kazahstanul se retrage din acordul CSI din 1995 privind Comitetul Monetar Interstatal
Full Article 50 second read

Kazahstanul se retrage din acordul CSI din 1995 privind Comitetul Monetar Interstatal

Kazahstanul se retrage din Acordul din 1995 al Comunității Statelor Independente (CSI) privind Comitetul Monetar Interstatal, transmite agenția Zonakz. Potrivit ursei, documentul a fost aprobat și a intrat deja în vigoare.

„Să aprobe protocolul privind încetarea acordului privind înființarea Comitetului Monetar Interstatal din 26 mai 1995, realizat la Minsk la 25 octombrie 2013”, se arată în decretul președintelui Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev.

Comitetul Monetar Interstatal a fost creat pentru a promova organizarea cooperării multilaterale în domeniul plăților valutare și a relațiilor de credit, convergența și îmbunătățirea legislației valutare care afectează decontarea multilaterală și relațiile de credit, dezvoltarea formelor și metodelor de coordonare a politicilor monetare și valutare ale statele părți la acordul privind constituirea unei uniuni de plată a statelor participante la CSI, precum și cooperarea și implementarea acțiunilor coordonate în materie de control valutar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: