Kievul a comentat informația despre presupuse atacuri cu rachetă în Transnistria
Full Article 2 minutes read

Kievul a comentat informația despre presupuse atacuri cu rachetă în Transnistria

Serviciul ucrainean de Securitate a avertizat locuitorii regiunii transnistrene că mesajele distribuite pe rețelele de socializare din numele instituției nu sunt veridice. Este vorba despre mesaje prin care localnicii sunt anunțați că ar urma să fie atacați cu rachete și focuri de artilerie, acestea fiind false. Instituția a precizat că nu are nicio legătură cu aceste mesaje.

Autoritățile ucrainene au relatat că locuitorii Transnistriei ar primi mesaje din numele Serviciului de Securitate al Ucrainei, în care sunt îndemnați să plece în locuri sigure, întrucât Forțele Armate ale Kievului ar planifica atacuri cu rachete și focuri de artilerie asupra obiectivelor militare din stânga Nistrului.

Fake-urile ar fi răspândite de către „resursele rusești propagandistice”, potrivit instituției.

„Astfel de informații false sunt pur și simplu o provocare din partea serviciilor speciale rusești împotriva Ucrainei și Moldovei”, se arată în declarație.

Amintim că liderul transnistrean Vadim Krasnoselski a declarat că „urmele” atacurilor lansate în ultimele 24 de ore în Transnistria și calificate drept „acte teroriste” ar duce în Ucraina. Pe de altă parte, președinta Maia Sandu susține că, din analiza Chișinăului, în spatele incidentelor ar fi forțe din interiorul regiunii, interesate să destabilizeze situația.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: