Kievul a numărat rachetele rusești care au lovit luni Ucraina: s-au cheltuit $400-600 mln
Full Article 2 minutes read

Kievul a numărat rachetele rusești care au lovit luni Ucraina: s-au cheltuit $400-600 mln

Armata rusă a lansat rachete și drone asupra a 10 regiuni ale Ucrainei, în dimineața de 31 octombrie. Potrivit estimărilor Kievului, au fost afectate 18 obiective, majoritatea dintre care energetice. 

Potrivit premierului ucrainean Denis Șmigal, șapte regiuni din Ucraina au rămas fără energie electrică.

Sistemul antiaerian ucrainean a doborât 44 de rachete din cele peste 50 lansate de forțele armate rusești.

Potrivit estimărilor, Rusia a cheltuit între 400 de milioane de dolari și 600 de milioane de dolari pentru atacul din 31 octombrie, scrie Radio Svoboda.

Ministerul rus al Apărării a confirmat atacurile cu rachetă lansate asupra unor obiective din Ucraina, inclusiv energetice: „Țelurile au fost atinse, toate obiectivele propuse au fost avariate”, se arată în declarația Ministerului rus al Apărării.

Printre orașele afectate se numără Kiev, Zaporojie, Dnepropetrovsk, Harkov.

„Rusia face asta pentru că își dorește moartea ucrainenilor și pentru că încă mai are rachete”, a scris ministrul ucrainean de externe Dmitrii Kuleba pe Twitter.

***

Amintim că, în dimineața de 31 octombrie, în toate regiunile Ucrainei a fost declarată alertă aeriană. Ministerul de Interne al Republicii Moldova a confirmat că o rachetă a căzut în localitatea Naslavcea, iar ferestrele mai multor geamuri s-au spart. Victime nu au fost înregistrate.

Ulterior, Ministerul Apărării al Republicii Moldova a precizat că ar fi căzut fragmente din racheta doborâtă în această dimineață de sistemul antiaerian ucrainean în urma atacului cu drone asupra barajului Dnestrovsc, de pe teritoriul Ucrainei, aflat la o distanță de 1 km de barajul Naslavcea. Geniștii Armatei Naționale au pornit la fața locului pentru a cerceta terenul.

„Totodată, în contextul incidentului respectiv, informăm că sistemele de supraveghere aeriană ale Armatei Naționale nu au detectat zboruri ilegale în spațiul aerian al Republicii Moldova. Menționăm că fragmentele rachetei doborâte nu au fost depistate de stațiile de radiolocație din cauza dimensiunilor și suprafeței mici de reflecție ale acestora”, se arată în declarația Ministerului Apărării.

Cinci puncte de trecere a frontierei cu Ucraina au fost astăzi închise, însă ulterior și-au reluat activitatea. Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat că Rusia a lansat pe 31 octombrie peste 50 de rachete. 44 dintre ele au fost doborâte de sistemul antiaerian al Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: