Kievul anunță că numărul generalilor ruși uciși în timpul invaziei a ajuns la 7
Full Article 2 minutes read

Kievul anunță că numărul generalilor ruși uciși în timpul invaziei a ajuns la 7

Kievul a anunțat moartea celui de-al șaptelea general rus, în timpul invaziei începute la inițiativa președintelui Vladimir Putin, informează portalul Nastoiashee Vremea (Настоящее Время) pe 25 martie. Dacă informația este adevărată, aceasta reprezintă o pierdere fără precedent în rândul armatei ruse.

În Ucraina a murit încă un militar rus de rang înalt – locotentent-generalul Iacov Rezanțev, comandant al armatei a 49-a din regiunea de Sud. Informația a fost făcută publică de către deputatul Radei Supreme de la Kiev Alexei Gonciarenko, dar și de alți oficiali ucraineni.

Moscova nu a comentat deocamdată informația despre decesul lui Rezanțev.

Potrivit datelor prezentate de Kiev, este al șaptelea general rus mort în timpul atacului militar asupra Ucrainei. Pentru comparație, în timpul războiului din Afganistan, timp de 10 ani, a fost confirmat oficial decesul a cinci generali ruși.

Deocamdată, Rusia a recunoscut doar decesele general-maiorului Andrei Suhovețki, comandant al armatei a 41-a, și cel al șefului-adjunct al flotei Mării Negri – Andrei Pali, căpitan de prim rang (echivalent al rangului de colonel).

Amintim că bilanțul militarilor ruși care au murit în timpul războiului din Ucraina nu a fost actualizat de Ministerul rus al Apărării de din data de 2 martie. De fapt, este singurul bilanț prezentat de Moscova de la începutul „operațiunii speciale” în Ucraina. Atunci, oficialii ruși au confirmat 498 de decese. De atunci, nici Kremlinul și nici alte instituții din Rusia nu au actualizat datele.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: